Ga naar content
Home  › ... Agenda

Zin op Zondag: Get up, stand up! Inspiratie van Bob Marley

21-4-2024 | Geloof en bezinning
Ranfar Kouwijzer en Abraha Sagid verzorgen deze bijzondere middag met verhalen en muziek. Als Eritrese vluchteling maakte Abraha veel mee. Hij ontmoette Ranfar in de Pauluskerk en nu vertelt hij zijn levensverhaal. Samen laten zij de muziek van Marley klinken en wordt duidelijk op welke manier deze muziek hem bemoedigde, hoop en kracht gaf.
Zin op Zondag: Get up, stand up! Inspiratie van Bob Marley

De muziek van Bob Marley trok mij door moeilijke tijden’

Ranfar Kouwijzer, nu werkzaam als predikant bij de dienst Justitiële Instellingen, was tot juli 2022 predikant-directeur van de Pauluskerk in Rotterdam. Dat is de kerk die bekend staat als de opvangplek voor ongedocumenteerde vluchtelingen die er een maaltijd, een slaapplaats en allerlei vormen van bijstand kunnen krijgen. Daar leerde hij Abraha Sagid kennen (kortweg Abraham), een Eritrese vluchteling. 

‘De muziek van Marley trok mij door moeilijke tijden’, vertelde de Eritrese vluchteling, ‘Het brengt mensen samen.’ Aangezien Ranfar zelf ook een liefhebber is van deze reggaemuziek, brengen zij vanmiddag samen het verhaal van de inspiratie die de muziek van Bob Marley kan geven.

In de muziek van Marley zijn veel godsdienstige invloeden en motieven te herkennen. De zanger was aanhanger van het Rastafari-geloof, een mengelmoes van christelijke en Afrikaanse godsdiensten. De uiterlijke kenmerken zijn ook bekend: het zogeheten rastakapsel en het gebruik van drugs. De Jamaicaanse zanger overleed in 1991 aan kanker, maar wereldwijd staat hij nog steeds bekend als de King of Reggae. 

Op deze middag zal Abraha Sagid zijn levensverhaal met ons delen en klinkt de muziek van Bob Marley die een inspiratiebron was om het in moeilijke tijden vol te houden. ‘Get up, stand up!’ 

Locatie
De Windwijzer, Schiedamseweg 95 Vlaardingen
Kosten
Vrije gift
Tijd
15.00 - 16.00 uur
Datum
21-4-2024

Nog meer data

‹ Naar de agenda

Word donateur

Steun De Windwijzer en word donateur

Contact
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen
(010) 434 78 87
info@dewindwijzer.nl